• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Nieuwsbrief 2 - maart 2015

Beste leden,
Het is dan toch gelukt om een nieuwe datum voor de ALV te boeken. Het wordt zondag 29 maart a.s. bij WSV de Karperskuyl in Hoorn.

Het programma ziet er als volgt uit:
* Aankomst vanaf 12 uur.
* Gezamenlijke lunch met soep en broodjes tot 13.00 uur
* Vergadering van 13.15 tot 15.00 uur.
* Koffie.
Er wordt ook een filmpje getoond van een reis rond Kaap Hoorn op de 4-mast bark Peking uit 1920. Duur van de film is ongeveer 30 min.


Gezellig samenzijn tot??? Vanaf 16.00 uur komen op zondag de leden van de Karperskuyl een pilsje drinken, maar wij kunnen dan wel gewoon gezellig blijven zitten als we willen. De adresgegevens van de Karperskuyl vind je op www.dekarperskuyl.nl  Er is beperkte parkeergelegenheid op eigen terrein. Als het parkeerterrein vol is, dan kun je parkeren op het ABC en de Nieuwe Wal.

Willen de leden die de ALV willen bijwonen zich opgeven via het mailadres van de vereniging. De agenda, het jaarverslag 2014 en de begroting 2015 zullen eind deze week aan iedereen worden gemaild en ook op de website ( achter de inlog) worden gezet.

Nieuwe website BKPJ in de lucht
Sinds kort heeft onze vereniging een nieuwe website. De site is aangepast aan de huidige normen en is ook heel goed te bekijken op smartphone en tablet. Het beveiligde gedeelte biedt de mogelijkheid voor documentatie van stukken die uitsluitend bedoeld zijn voor leden van de BKPJ. Binnenkort zult u hier zelf de Statuten en het HHR van de vereniging kunnen downloaden en uitprinten. Nieuw op de site is de fotomap. Hierin kunnen we foto's van alle evenementen opslaan, uitprinten en terugkijken. Omdat alle gegevens van de schepenlijst handmatig zijn overgezet van de oude naar de nieuwe site, vragen we iedereen om zijn/haar gegevens te checken en eventuele wijzigingen/aanvullingen door te mailen aan de webmaster ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Als uw inlogcode en password niet meer werken, wilt u dit dan doorgeven aan Elly Zeeman. Zij bezorgt u weer een nieuwe inlogcode en password. (De meesten van jullie hebben als inlogcode je mailadres en het wachtwoord 1234.)
Ook willen we vragen aan degenen die dit aangaat, om een foto van zijn/haar schip op te sturen om op de schepenlijst te plaatsen. Er zijn nog te veel 'foto-loze' schepen op onze lijst. Tot slot: heeft u zelf een leuk artikel, mooie foto's of een interessante link, mail het en wij zetten het op de site. Alle input is van harte welkom!

Nieuwsbrief scheepspost over klassieke scheepszaken is een initiatief van FNOV. Je kunt je er gratis op abonneren en de link vind je op onze website onder watersportbladen.

Cie Zuid. We hebben 1 lid die zich daar wel voor wil inzetten maar die dit niet alleen wil doen. Dus een dringende oproep aan onze Zuiderlingen! Nog minimaal 2 mensen erbij! Dan kan er mogelijk eens iets leuks gebeuren voor het oude polyester in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren.

Pinksterweekend en lustrumfeest in Enkhuizen
Met Pinksteren organiseren we weer zoals gebruikelijk een bijeenkomst in de Buyshaven in Enkhuizen.
Zaterdag 23 mei is de geplande aankomst van de schepen in Buyshaven.
Zondag palaver in tent met koffie en koek
Gezamenlijke zeiltocht al of niet in wedstrijdverband
BBQ met alle opvarenden
2e Pinksterdag vertrekt ieder weer naar zijn thuishaven.

Het 5 jarig bestaan van de vereniging willen we op Pinksterzaterdag vieren met een drankje en hapjes op een dagtochtenschip in Enkhuizen. Alle leden en hun partner zijn natuurlijk van harte welkom.
Degenen die met hun schip naar de Pinksterbijeenkomst zijn gekomen kunnen het lopend bereiken.
Binnenkort meer over dit evenement.

Groet,
uw bestuur