• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Nieuwsbrief 3 - juli 2015

Beste zeilvrienden,

Ongeveer 1/3 van onze leden heeft de tijd kunnen vinden om onze enquête in te vullen en terug te sturen. Hartelijk dank daarvoor. Het is in ieder geval interessante lectuur voor uw bestuur. Wij zullen de antwoorden verwerken en u later informeren over de uitslag en de gevolgen daarvan. 

Uw belangrijkste reden om lid te zijn is vertegenwoordiging. Ook is een duidelijke meerderheid voorstander van samenwerking met de Federatie Polyclassics en in mindere mate met de VKSJ. Vanwege deze voorkeur hebben wij als bestuur besloten ons met de BKPJ aan te sluiten bij de Federatie. En wel op korte termijn omdat dit voor onze leden de mogelijkheid opent om bij de 24- uurs deel te nemen in de Polyclassic klasse. Wellicht voor u een extra reden om u aan te melden als deelnemer aan de 24-uurs. 

28 augustus 2015: de 24-uurs race met een aparte klasse voor schepen van de federatie polyclassics, de FPC klasse. Inschrijven gaat via www.kustzeilers.nl  We hopen de grootste klasse te worden bij de wedstrijdzeilers, momenteel staan se 2e met de inschrijvingen! De handicapbepaling wordt mede door de Federatie geregeld. 

De Federatie organiseert ook de Polyclassic Cup. Natuurlijk bent u daar van harte welkom als deelnemer!

18-19 juli 2015: PolyClassic Cup vanuit Middelharnis. Staat open voor bij de federatie behorende schepen. Het programma staat op de site: www.polyclassics.nl en inschrijven gaat ook via deze site. 

Programma: op zaterdag 2 wedstrijdjes, 's avonds in het clubhuis van de WV Flaque een warme hap à € 11,- en de prijsuitreiking. Zondags wordt er een praktische zeiltrim uitleg gegeven op eigen schip door Kees van Vliet, zie ook de informatie op de site. 

22-26 juli 2015: Dutch Classic Yacht Regatta. Inschrijven gaat via www.dcyr.nl  Dit zijn de 2-jaarlijkse wedstrijden voor klassiekers in Hellevoetsluis. Een heel erg leuk evenement om met je klassieker aan mee te doen. 4 Dagen wedstrijdzeilen, een gezamenlijk ontbijt en met nog zo'n 100 of meer andere mooie en interessante jachten. Alleen al het uitzicht uit je kuip als je in de haven ligt is de moeite waard.

Vanwege het prachtige weer gaat uw voorzitster even een tochtje naar de Wadden maken, de komende week met de Zwaluw. Dus als u daar toevallig ook zeilt, dan kunnen we elkaar best tegenkomen.

Voor deze zomer alvast heel veel zeilplezier toegewenst!

Met vriendelijke groeten,
Ineke Tervoort