• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Nieuwsbrief 4 - december 2015

Beste leden,

Alweer bijna een jaar om, u heeft al een tijdje niets meer van ons gehoord en helaas, dat klopt want de bestuursleden hebben om uiteenlopende redenen weinig of geen tijd om aan de vereniging te besteden. Ruud en Ineke zijn vanaf de oprichting actief en hebben nu beiden het gevoel dat het tijd wordt om plaats te maken voor een nieuw bestuur. De inspiratie is op, we vervallen in herhalingen, kortom, er is behoefte aan nieuw enthousiasme en nieuwe ideeën. Sam en Ineke hebben hun boot Zwaluw verkocht en hebben zich op een grote verbouwing van hun nieuwe huis gestort. Dat vergt de komende 2 jaar veel tijd en energie. 

Rob heeft te kennen gegeven zich vanwege privé omstandigheden te willen terugtrekken uit het bestuur. Toos wil de ledenadministratie nog wel een jaar doen. 

Als jullie het belangrijk vinden dat de vereniging blijft bestaan, dan zal er een nieuw bestuur moeten komen. Als er niemand zitting wil nemen in een geheel nieuw bestuur, dan vrezen wij dat de vereniging het niet zal overleven in de huidige vorm. Dus wie bereid is om de schouders eronder te zetten, het jammer vindt als de vereniging ophoudt te bestaan en wie met visie de belangen van de klassieke poly's wil vertegenwoordigen, wordt met klem verzocht zich te melden. Wij zullen dan een bijeenkomst beleggen met de eventuele aspirant bestuursleden en hopelijk kunnen die dan samen een nieuw bestuur vormen. 

Een vers bestuur dat zelf de koers kan bepalen die ze wil volgen en zelf de prioriteiten kan stellen. Er zijn mogelijkheden om aan te sluiten bij de Polyclassics en/of bij de Fven. Samen te werken met de VKSJ en de OGA. De vereniging omvormen naar een stichting en alleen een 2-jaarlijks evenement organiseren voor alle klassieke polyester zeiljachten, of ze lid zijn/waren of niet, is ook een optie. Dat hebben ze in Duitsland lang en met succes gedaan in de Oostzee.

Kortom, als je met visie en enthousiasme nieuwe koersen voor de vereniging denkt uit te kunnen zetten: meld je aan!!

Met vriendelijke groet,
het BKPJ bestuur