• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Pinkstermeeting 2013

Ook dit jaar organiseerde de BKPJ een meeting voor haar leden in de Buyshaven in Enkhuizen. Zaterdag 18 mei arriveerden een twaalftal klassiekers met hun eigenaren. 

IMG 3798 krik8

IMG 3795 krik3 300x225Met een kop koffie en een borrel werd er bij elkaar aan boord rondgekeken en werden kennis en ervaring uitgewisseld. Zondag werd er noord van Enkhuizen samen met de VKSJ een wedstrijd gezeild. De VKSJ had voor een RIB en boeien gezorgd zodat beide verenigingen een keurige driehoeksbaan konden zeilen. Er werd enthousiast gevaren waarbij zowel wedstrijdzeilers als minder fanatieke deelnemers aan hun trekken kwamen. 's Avonds was de VKSJ bij ons te gast op de Buyshaven waarbij tijdens de barbeque wedstrijd- en andere zaken over klassiekers nog eens doorgenomen werden. 

Maandagochtend, tot slot, vertrok na de gezamelijke koffie eenieder weer naar zijn/haar thuihaven. Vermeld moet worden dat de Koh-i-Noor, een van der Stadt Pionier van de familie ten Zeldam de eerste prijs voor de wedstrijd mee naar huis kon nemen terwijl Hennie Meulenbroeks de restauratieprijs won met zijn Swift, een tot in de puntjes gerestaureerde van der Stadt Westhinder.

IMG 3807 krik2 150x150

 IMG 3811 krik1 150x150

 

Ruud Fontijn