• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Sluitingswedstrijd 20 t/m 22 september 2013 in Hoorn

Ook dit jaar werd de sluitingswedstrijd, samen met OGA en VKSJ gezeild vanuit Hoorn. Met zo'n 45 deelnemers was het een goed bezocht evenement.

Vrijdag meerden de deelnemers af aan aan de parkzijde van de binnenhaven in Hoorn en ontstond al snel een druk sociaal verkeer tussen de verschillende schepen.

24 september 2013 066 300x225Na "uitgetrommeld" te zijn door een djembee groep op de sluis, startten afchtereenvolgens de OGA, VKSJ en BKPJ voor een baan van zo'n 15 mijl. De omstandigheden waren gunstig; een lopend windje onder een bewolkte hemel met af en toe een zonnetje. Na afloop van de wedstrijd was er een uitstekend Thais buffet in de Karperskuyl met borrel naZondag was het, na het optrekken van de mist, een mooie dag om afscheid te nemen en terug te zeilen naar de respectievelijke thuishavens. Dankzij het de inzet van vele mensen (dank daarvoor!) kunnen we ook dit jaar weer terug kijken op een geslaagd evenement!

Onderstaand de uitslagen voor de BKPJ, met gecorrigerde tijd in minuten, gebaseerd op SW ratings:
Zwaluw 201, Mystery 213, Ikinoo 220, Windbreker 221, Galloper 222, Sheghost 232, Lady Quaeso 234, Akka 234, Swift 235, Otter 236, Blue Marlin 265.

  

24 september 2013 074 300x225                                                                                  Lady Queso.

 

 

.