• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Pinksterevenement 2014 Enkhuizen

Zaterdag 7 juni maakten een 14-tal polyester klassiekers hun opwachting in de Buyshaven. Niet alleen bekenden maar ook veel nieuwe gezichten. Een verscheidenheid aan fraaie ontwerpen, waaronder een Bowman 36, Nicholsons 43 en 35, Ranger 29, Elizabethan 30 enz.

IMG 4900 300x225De namiddag werd er niet alleen kennis gemaakt en bijgepraat maar kon ook geluisterd worden naar een optreden van de Hoed en de Rand. Begeleid door gitaar en accordeon werden eigen teksten en Nederlandstalige poëzie ten gehore gebracht. Slauerhoff zal nooit vermoed hebben dat zijn werk ooit zo mooi voorgedragen zou worden....

IMG 48902 300x225


De voor zondag geplande wedstrijd, gezamenlijk met de VKJS, kon door gebrek aan wind geen doorgang vinden. Toch allemaal even het water op om zeilend, soms dobberend, elkaars schepen te bewonderen. De zondagmiddag werd afgesloten met een barbecue en een keur aan salades en gerechten uit de diverse kombuizen.

IMG 49444 300x225Aan stof voor gesprek geen gebrek, getuige de foto's.Op maandag kon, na een vroege koffie, ieder weer een eigen kant opgaan, gelukkig niet gehinderd door het voorspelde onweer.

 

                                                                                                                                                                                               

 

 

Artikel geplaatst op 12 juni 2014 door:
Ruud Fontijn