• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Viering 5-jarig bestaan BKPJ

Beste BKPJ leden,

Op Pinksterzaterdag willen we samen met jullie het 5-jarig bestaan van onze vereniging vieren. Alle leden zijn meer dan welkom, met of zonder boot!

We hebben daarom zaterdagmiddag de zeiltjalk Schuttevaer gereserveerd. Ligplaats voor het station in Enkhuizen. Er wordt dus niet gevaren, wel gefeest! De ontvangst, met een drankje en een hapje, is vanaf 18.00 uur. Er is dan volop mogelijkheid voor gezellige gesprekken met de medeclubleden. 

Om 19.00 uur worden we uitgenodigd aan een uitgebreid Italiaans buffet. Dit eindigt rond 21.00 uur. Er is daarna de mogelijkheid om aan de bar nog wat nabesprekingen te houden. 

Alle clubleden zijn van harte uitgenodigd om met één scheepsmaat deel te nemen. De eigen bijdrage is € 10,- per persoon. Er kunnen maximaal 75 personen op de Schuttevaer. Meld je dus zo spoedig mogelijk aan, want vol is vol. Stuur een antwoordmailtje om je aan te melden en vergeet niet je naam en scheepsnaam te vermelden. Geef ook even aan of je alleen komt of met twee personen. Je kunt ook met meer bemanningsleden eten, maar de kosten voor de extra gasten zijn dan € 32,50 per persoon.

Wacht even met geld overmaken tot je een bevestigingsmailtje van ons hebt ontvangen, in dat mailtje staat ook het bankrekeningnummer.

Tevens organiseren we met Pinksteren onze jaarlijkse bijeenkomst in de Buyshaven in Enkhuizen. Het programma is als volgt:
Zaterdag aankomst van de deelnemende schepen in de Buyshaven. Zaterdagavond lustrumfeest op de zeiltjalk Schuttevaer. Zie www.schuttevaer.info

Zondag 1e pinksterdag palaver in de tent 'de kombuys' met koffie en koek. Gevolgd door een gezamenlijke zeiltocht, afhankelijk van de (weers) omstandigheden al dan niet in wedstrijdvorm. 's Avonds prijsuitreiking en een gezamenlijke BBQ met de VKSJ bij 'de kombuys'. Ieder zorgt voor eigen vlees/vis of wat je ook maar op de barbecue wilt leggen. Elk schip maakt 1 bijgerecht voor algemeen gebruikt. Maak niet meer dan je eigen bemanning op kan, anders blijft er heel veel over. Ook voor drankjes dien je zelf te zorgen. De BKPJ zorgt voor de BBQ's en de houtskool.

Maandagmorgen afscheid met koffie. De schepen varen uit naar hun thuishaven. Deelname is gratis alleen het liggeld moet iedereen zelf bij de havenmeester afrekenen. 

Aanmelden is noodzakelijk in verband met reserveren van de ligplaatsen.

Wij zien jullie graag tijdens het pinksterweekend!
Het bestuur