• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Over polyester en de BKPJ

Polyester, of liever gezegd glasvezel versterkt polyester, is  ruim een halve eeuw in gebruik in de jachtbouw en heeft in die periode ruimschoots bewezen een degelijk en duurzaam constructiemateriaal te zijn. De lijnenplannen van polyester jachten uit de beginperiode, de jaren zestig, onderscheiden zich veelal niet van die van houten of stalen jachten uit die tijd. Veel kenmerken van authentieke klassieke schepen zijn nog aanwezig; overhang, lange kiel, aangehangen roer, laag vrijboord en beperkte breedte, al dan niet in combinatie met houten dek en/of opbouw. Op grond van leeftijd en lijnenplan kunnen deze polyester schepen zeker aanspraak maken op het predicaat 'klassiek'. Liefhebbers van dit soort schepen hebben zich verenigd in de BKPJ. De vereniging richt zich op jachten, bij voorkeur gebouwd vóór 1980 naar een ontwerp van vóór 1970. De BKPJ is opgericht in februari 2011 en heeft volgens de statuten tot doel 'het bevorderen van het behoud van- en het varen met klassieke polyester jachten.

Doelstelling BKPJ
Vergaren en uitwisselen van kennis en ervaring met betrekking tot ontwerp, bouw en onderhoud van klassieke polyester schepen. Contacten onderhouden en samenwerken met andere behoudsverenigingen en organiseren van gezamenlijke activiteiten op het water. 

Interesse in onze vereniging? Kijk dan voor meer informatie op onze contactpagina.

yacht