• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Nieuwsbrief 3 SAIL2020

SAIL Varend Erfgoed Nieuws

Start aanmelding Varend Erfgoed voor SAIL2020 Amsterdam

Op 1 november 2019 start de langverwachte aanmelding SAIL2020 voor het Varend Erfgoed van Nederland. SAIL2020 heeft in deze jubileum editie, de tiende SAIL, plaats voor meer dan 500 Varend Erfgoed schepen. Deze nemen naast de Tallships een prominente plaats in.

Voor het Varend Erfgoed is er een mooi gevuld Nautisch Programma in ontwikkeling en is er elke dag wel een Varend Erfgoed activiteit.

Lees meer...

Dutch Classic Yacht Regatta 2017

Van 26 tot en met 30 juli 2017 wordt de 15e Dutch Classic Yacht Regatta gehouden. Tijdens dit evenement zullen meer dan 125 indrukwekkende klassieke jachten de strijd met elkaar aangaan op het Haringvliet in verschillende klassen. Dank zij de medewerking van de gemeente Hellevoetsluis kunnen wij deze  tweejaarlijkse unieke regatta wederom organiseren. Natuurlijk zal de traditionele funrace van Willemstad naar Hellevoetsluis weer de openingswedstrijd zijn.

Tocht naar Vlieland, 11 t/m 13 september 2015

De OGA (gaffelvereniging) organiseert in het weekend van 12 september a.s. een tocht naar Vlieland. Vrijdagavond 11 september verzamelen aan de zuidkant van de sluis van Den Oever. Uiteraard even borrelen bij aankomst en dan de volgende morgen ca 7.30 uur door de sluis (moet nog wel eerst contact opnemen met de sluiswachter) en dan met de eb-stroom het wad over richting het Molengat. Na het Molengat benoorden Texel en Vlieland naar de haven van Oost-Vlieland. Zondag gaat dan ieder zijns weegs.

Bij aankomst op Oost-Vlieland natuurlijk een gezellig samenzijn en dan zien wij wel of wij de maaltijd gezamenlijk gebruiken of ieder voor zich, al of niet in een restaurant. Het is de eerste keer dat dit georganiseerd wordt bij ons en wij moeten zien hoe het een en ander gaat lopen.

Ik zou het leuk vinden als leden van VKSJ en BKPJ zich ook bij ons willen voegen, tenslotte zijn wij op een bepaalde wijze toch bloedbroeders, toch!?

Je kunt je aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vriendelijke groeten,
Hans Eijgel 

Programma Sluitingstocht Hoorn, 25, 26, 27 september 2015

Beste leden van de BKPJ,

Ook dit jaar organiseren wij samen met de VKSJ en de OGA weer de sluitingstocht vanuit Hoorn. 

Programma
Vrijdagavond 25 september
a.s. aankomst deelnemers in de gemeentehaven van Hoorn. We meren af aan het Baatland (parkkant van de gemeentehaven). We bezoeken elkaars schepen en nemen met een drankje en een hapje uit ieders kombuis, de afgelopen zomer met elkaar door.
Zaterdagmorgen 26 september a.s. palaver aan het Baatland. 
Ongeveer 11.00 uur start van de wedstrijd. We hopen dat de jembasegroep van Mouna Hofman ons tijdens het uitvaren weer begeleidt op het sluisje. 
Rond 18.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Thais buffet in het clubgebouw van zeilvereniging WSV De Karperskuyl. Na het eten, rond 20.00 uur, worden de uitslagen bekend gemaakt van de zeilwedstrijd en volgt de prijsuitreiking. In het clubgebouw kunnen we nog gezellig napraten met een drankje en een hapje. 
Zondagmorgen 27 september a.s. gaat iedereen weer terug naar zijn of haar thuishaven. 

Wil je deelnemen aan de sluitingstocht, geef je dan op met je naam en bootnaam op dit mailadres. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Wel moet elk schip havengeld betalen. Dit wordt opgehaald door een vertegenwoordiger van je eigen club. Wil je mee-eten met het Thais buffet à € 13,50 per persoon, zet dat er dan bij en geef ook het aantal eters door. Aangezien we voor de BKPJ voor maximaal 30 personen plaats hebben, kun je beter niet te lang wachten met reserveren. Wacht met betalen van de maaltijd tot je een bevestiging van ons hebt ontvangen. Op die bevestiging staat ook het rekeningnummer vermeld waarop je het bedrag kunt overmaken. Elke boot krijgt vier consumptiebonnen voor drankjes in het clubgebouw. De hapjes worden door de drie verenigingen aangeboden. 

Aanmelden voor de sluitingstocht en/of het Thaise buffet kan tot 30 augustus 2015!

Vriendelijke groet,
Ineke