• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Inschrijven Pinkster 2017

Beste zeilvrienden van de BKPJ,

Het in het water gevallen Paasweekend is weer achter de rug en dat houdt in dat de PINKSTER er weer aan komt. En men zegt: als het met de paasdagen slecht weer is, is het met de pinkster heeeeel mooi weer.
Dus willen wij weer een evenement organiseren en wel in het welbekende ENKHUIZEN.

Lees meer...

Red deze Rhodes Ranger voor 1 november

Wie redt voor 1 november deze klassieke schoonheid van de sloop?

Betreft Polyesther RHODES RANGER 29 (= Opknapper)
8,70 x 2,44 x 1,25-1,30 m (maten romp) betreft grotere zus van de Meridian 25. De kiel is van lood (1300 kg).

Lees meer...

Binnenvaart certificaat

Per 30 december 2018 is er een certificaatplicht voor drijvende werktuigen ongeacht de lengte en pleziervaartuigen van 20 meter of langer (product van lengte, breedte en diepte is meer dan 100m3).
De aanvraag voor het certificaat moetuiterlijk 1 november 2018 bij een keuringsinstantie of klassenbureau zijn ingediend.
Lees meer op www.ilent.nl/misdebootniet

Voor drijvende werktuigen en pleziervaartuigen in de vaart vóór 2009, kan tot 30 december 2018 gebruik worden gemaakt van de overgangsbepaling ‘geen klaarblijkelijk gevaar’.
Bij het onderzoek tot certificeren voor deze schepen is het uitgangspunt: een pleziervaartuig of drijvend werktuig in de vaart vóór 2009 zal na 2009 niet ineens een gevaar zijn. Om vast te stellen of er geen sprake is van klaarblijkelijk gevaar moet een expert van een door de ILT aangewezen keuringsinstantie of klassenbureau het schip onderzoeken.
Schepen die na 1 november worden aangemeld zullen vrijwel zeker niet op tijd kunnen
worden gecertificeerd en vanaf 30-12-2018 aan de nieuwe eisen moeten voldoen. Een toets op de nieuwe eisen is een stuk zwaarder dan alleen een toets op klaarblijkelijk gevaar.

BKPJ op de Hiswa!

De Hiswa is begonnen en duurt t/m zondag 20 maart a.s. Ook de BKPJ is dit jaar weer aanwezig, op de stand van de Polyclassics. Gezamenlijk maken we ons sterk voor onze klassieke schepen. Mocht je de Hiswa bezoeken, kom dan gerust even langs. 

Groeten van het bestuur