• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Inschrijven Pinkster 2017

Beste zeilvrienden van de BKPJ,

Het in het water gevallen Paasweekend is weer achter de rug en dat houdt in dat de PINKSTER er weer aan komt. En men zegt: als het met de paasdagen slecht weer is, is het met de pinkster heeeeel mooi weer.
Dus willen wij weer een evenement organiseren en wel in het welbekende ENKHUIZEN.

Dit houdt in:
Zaterdag 3 juni verzamelen we aan de gereserveerde passantensteiger in de Buys haven, met bij veilige aankomst een steiger biertje/wijntje/frisje of wat er nog meer te drinken is (water kan ook).
De rest voor de inwendige mens kan men zelf meenemen en presenteren en dan heb ik het over kaas, worst, enz. Gaat vast gezellig worden!
Voor het avondeten dient men zelf zorg te dragen. Een gezellig gezamenlijk etentje kan ook mogelijkheid zijn, maar dan moet er waarschijnlijk rekening gehouden worden met reserveren bij de eetgelegenheid.

Zondag 4 juni willen we na de koffie een zeilwedstrijdje organiseren, maar dan moeten er uiteraard wel deelnemers zijn dus geef je op voor een gezellig weekend.
Na de wedstrijd, als we weer terug zijn in de Buys haven gaan we gezellig met ons allen bij de kombuis (is kantine met blauw dakzeil) BBQ-en. Ieder verzorgt zijn eigen vlees/vis of andere dingen die men op de BBQ wil neer leggen. De eventuele bijzaken: brood, salades enz. kan je maken voor grootverbruik zodat eenieder van een ander zijn lekkers kan mee genieten.
Maandag 5 juni drinken we gezamenlijk nog even koffie in de kombuis, en daarna is eenieder vrij om te gaan en te staan waar hij/zij wil.
Wel moet er voor 2 nachten havengeld betaald worden door de schippers of schipperinnen zelf.
Dus beste vrienden van de BKPJ: geef je zo snel mogelijk op zodat wij verder het een en ander kunnen regelen want de Pinkster staat zo voor de deur!
Aanmelden graag voor 14 mei per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de zeilgroeten van
Harrie Meulenbroeks
Jeanette Compas