• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Nieuwsbrief 4 - december 2015

Beste leden,

Alweer bijna een jaar om, u heeft al een tijdje niets meer van ons gehoord en helaas, dat klopt want de bestuursleden hebben om uiteenlopende redenen weinig of geen tijd om aan de vereniging te besteden. Ruud en Ineke zijn vanaf de oprichting actief en hebben nu beiden het gevoel dat het tijd wordt om plaats te maken voor een nieuw bestuur. De inspiratie is op, we vervallen in herhalingen, kortom, er is behoefte aan nieuw enthousiasme en nieuwe ideeën. Sam en Ineke hebben hun boot Zwaluw verkocht en hebben zich op een grote verbouwing van hun nieuwe huis gestort. Dat vergt de komende 2 jaar veel tijd en energie. 

Rob heeft te kennen gegeven zich vanwege privé omstandigheden te willen terugtrekken uit het bestuur. Toos wil de ledenadministratie nog wel een jaar doen. 

Als jullie het belangrijk vinden dat de vereniging blijft bestaan, dan zal er een nieuw bestuur moeten komen. Als er niemand zitting wil nemen in een geheel nieuw bestuur, dan vrezen wij dat de vereniging het niet zal overleven in de huidige vorm. Dus wie bereid is om de schouders eronder te zetten, het jammer vindt als de vereniging ophoudt te bestaan en wie met visie de belangen van de klassieke poly's wil vertegenwoordigen, wordt met klem verzocht zich te melden. Wij zullen dan een bijeenkomst beleggen met de eventuele aspirant bestuursleden en hopelijk kunnen die dan samen een nieuw bestuur vormen. 

Een vers bestuur dat zelf de koers kan bepalen die ze wil volgen en zelf de prioriteiten kan stellen. Er zijn mogelijkheden om aan te sluiten bij de Polyclassics en/of bij de Fven. Samen te werken met de VKSJ en de OGA. De vereniging omvormen naar een stichting en alleen een 2-jaarlijks evenement organiseren voor alle klassieke polyester zeiljachten, of ze lid zijn/waren of niet, is ook een optie. Dat hebben ze in Duitsland lang en met succes gedaan in de Oostzee.

Kortom, als je met visie en enthousiasme nieuwe koersen voor de vereniging denkt uit te kunnen zetten: meld je aan!!

Met vriendelijke groet,
het BKPJ bestuur

Nieuwsbrief 3 - juli 2015

Beste zeilvrienden,

Ongeveer 1/3 van onze leden heeft de tijd kunnen vinden om onze enquête in te vullen en terug te sturen. Hartelijk dank daarvoor. Het is in ieder geval interessante lectuur voor uw bestuur. Wij zullen de antwoorden verwerken en u later informeren over de uitslag en de gevolgen daarvan. 

Uw belangrijkste reden om lid te zijn is vertegenwoordiging. Ook is een duidelijke meerderheid voorstander van samenwerking met de Federatie Polyclassics en in mindere mate met de VKSJ. Vanwege deze voorkeur hebben wij als bestuur besloten ons met de BKPJ aan te sluiten bij de Federatie. En wel op korte termijn omdat dit voor onze leden de mogelijkheid opent om bij de 24- uurs deel te nemen in de Polyclassic klasse. Wellicht voor u een extra reden om u aan te melden als deelnemer aan de 24-uurs. 

28 augustus 2015: de 24-uurs race met een aparte klasse voor schepen van de federatie polyclassics, de FPC klasse. Inschrijven gaat via www.kustzeilers.nl  We hopen de grootste klasse te worden bij de wedstrijdzeilers, momenteel staan se 2e met de inschrijvingen! De handicapbepaling wordt mede door de Federatie geregeld. 

De Federatie organiseert ook de Polyclassic Cup. Natuurlijk bent u daar van harte welkom als deelnemer!

18-19 juli 2015: PolyClassic Cup vanuit Middelharnis. Staat open voor bij de federatie behorende schepen. Het programma staat op de site: www.polyclassics.nl en inschrijven gaat ook via deze site. 

Programma: op zaterdag 2 wedstrijdjes, 's avonds in het clubhuis van de WV Flaque een warme hap à € 11,- en de prijsuitreiking. Zondags wordt er een praktische zeiltrim uitleg gegeven op eigen schip door Kees van Vliet, zie ook de informatie op de site. 

22-26 juli 2015: Dutch Classic Yacht Regatta. Inschrijven gaat via www.dcyr.nl  Dit zijn de 2-jaarlijkse wedstrijden voor klassiekers in Hellevoetsluis. Een heel erg leuk evenement om met je klassieker aan mee te doen. 4 Dagen wedstrijdzeilen, een gezamenlijk ontbijt en met nog zo'n 100 of meer andere mooie en interessante jachten. Alleen al het uitzicht uit je kuip als je in de haven ligt is de moeite waard.

Vanwege het prachtige weer gaat uw voorzitster even een tochtje naar de Wadden maken, de komende week met de Zwaluw. Dus als u daar toevallig ook zeilt, dan kunnen we elkaar best tegenkomen.

Voor deze zomer alvast heel veel zeilplezier toegewenst!

Met vriendelijke groeten,
Ineke Tervoort

 

Nieuwsbrief 2 - maart 2015

Beste leden,
Het is dan toch gelukt om een nieuwe datum voor de ALV te boeken. Het wordt zondag 29 maart a.s. bij WSV de Karperskuyl in Hoorn.

Het programma ziet er als volgt uit:
* Aankomst vanaf 12 uur.
* Gezamenlijke lunch met soep en broodjes tot 13.00 uur
* Vergadering van 13.15 tot 15.00 uur.
* Koffie.
Er wordt ook een filmpje getoond van een reis rond Kaap Hoorn op de 4-mast bark Peking uit 1920. Duur van de film is ongeveer 30 min.

Lees meer...

Nieuwsbrief 1 – 2015

Beste leden van de BKPJ,

Vanuit het bestuur wensen wij iedereen een aangenaam, gezond en bezeild 2015.

Wij hebben versterking gekregen van ons nieuwe lid Elly Zeeman – Pioneer 10 Granny Holly, die de taak van webmaster op zich heeft genomen. Je kunt haar mailadres vinden op de bestuursbladzijde van onze website. Heb je verbeteringen voor je vermelding op de schepenlijst, een leuk verhaal of foto’s voor op de website, stuur ze dan naar Elly. Zij zorgt dat het er goed op komt.

Lees meer...