• 1
 • 1
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ), ook wel Polyclassics genoemd. U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.Welkom op de site van de Behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten (BKPJ). U kunt hier informatie vinden over de BKPJ; haar ontstaan, haar doelstellingen en activiteiten. Op deze site zijn ook de schepen van leden te bewonderen.
 • Behoudsvereniging Klassieke
  Polyester Jachten
  BKPJ

  Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…Klassieke zeilschepen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn tevens een stukje varende geschiedenis. De echte klassiekers ademen de tijd van weleer, zodat nostalgie weer werkelijkheid wordt…
 • 1
 • 2

Lustrumfeest/Pinksterevenement BKPJ 23-25 mei 2015, Enkhuizen

Ook dit jaar begon het zomerseizoen voor de BKPJ met een evenement in de Buyshaven te Enkhuizen. Na een druilerige zaterdagochtend klaarde het weer in de middag op en kon iedereen met een straffe wind richting Buyshaven. Niet alle deelnemers waren in staat om met eigen schip te komen maar uiteindelijk lagen er toch nog negen schepen aan de steiger en waren ook een aantal leden per auto of trein gearriveerd. Rond zeven uur verplaatste het gezelschap zich naar de tjalk Schuttevaer waar iedereen een tasje met gadgets ontving en een borrel werd genuttigd waarna het lustrum gevierd werd met een prima Italiaans buffet. 

Zondag liet het weer zich van z'n goede kant zien. Na een koude nacht kwam de zon er goed bij en, in tegenstelling tot vorige edities, liet de wind het dit keer niet helemaal afweten. Met een vaartje van drie à vier knopen kon er nog een bescheiden driehoekje bij Enkhuizen voor de deur worden gezeild. Naar goede gewoonte werd er enthousiast en scherp maar beschaafd gezeild zodat er ook nog tijd was om onderweg te genieten van die mooie klassiekers onder zeil. De dag werd afgesloten met een barbecue bij de kombuys, gezamenlijk met de VKSJ. Er kwam meer dan voldoende lekkers tevoorschijn uit de verschillende schepen en tijdens het eten werd het weekend geëvalueerd en werden de prijzen uitgereikt. Een buitje regen dat keurig het eind van de barbecue had afgewacht maakte dat de avond en het integratieproces werden voortgezet in de tent van de kombuys. 

Maandagochtend werd het weekend afgesloten met een rondje koffie waarna iedereen weer op weg kon naar de thuishaven of, voor sommigen, de vakantiebestemming. We hopen elkaar weer te zien in september bij de gezamenlijke VKSJ/BKPJ/OGA sluitingswedstrijd in Hoorn. 

Uitslagen van de wedstrijd (SW-gecorrigeerde tijd): Mystery 139; Galloper 141; Windbreker 146; Navarho 149; Akka 153; Zwaluw 155; Blue Marlin 161; Peer Gynt 169.

Ruud Fontein

Laatste informatie Lustrumfeest!

Beste leden,

Hier volgt de laatste informatie over het Lustrumfeest:

Let op: het programma op de Schuttevaer is 1 uur opgeschoven in verband met het middagprogramma van de Schuttevaer.

De Schuttevaer ligt afgemeerd achter het station van Enkhuizen. Vanaf de Buyshaven is dat wel een stukje lopen, maar voor degenen die niet gemakkelijk lopen, zullen we een soort veerdienstje organiseren vanuit de Buyshaven. 

De ontvangst aan boord van de Schuttevaer, met hapje en drankje, is vanaf 19.00 uur. Er is dan volop mogelijkheid voor gezellige gesprekken met medeclubleden. Vanaf 20.00 uur zijn we uitgenodigd aan een uitgebreid Italiaans buffet. Dit eindigt rond 22.00 uur. Er is daarna de mogelijkheid om aan de bar nog wat nabesprekingen te houden. 

Het Pinksterevenement
Het pinksterevenement is conform de informatie die al aan jullie is doorgegeven, dus:
zondag 1e pinksterdag palaver in de tent 'de kombuys' met koffie en koek, gevolgd door een gezamenlijke zeiltocht, afhankelijk van de weersomstandigheden al dan niet in wedstrijdvorm. 's Avonds prijsuitreiking en een gezamenlijke BBQ met de VKSJ bij 'de Kombuys'. Ieder zorgt voor eigen vlees/vis of wat je zelf lekker vindt. Elk schip maakt 1 bijgerecht voor algemeen gebruik. Ook voor drankjes dien je zelf te zorgen. De BKPJ zorgt voor de BBQ's en de houtskool.
Maandagmorgen afscheid met koffie. De schepen varen uit naar hun thuishaven. Deelname is gratis aleen het liggeld moet iedereen zelf afrekenen bij de havenmeester.

Als we nu nog even wat medewerking krijgen van de weergoden, dan wordt het vast een leuk weekend.

Attentie: Er is nog ruimte voor meer deelnemers, zowel voor het Pinksterweekend als het Lustrumfeestje. Aanmelden kan tot uiterlijk 2 dagen van te voren.

Vriendelijke groeten,
Het bestuur

 

Viering 5-jarig bestaan BKPJ

Beste BKPJ leden,

Op Pinksterzaterdag willen we samen met jullie het 5-jarig bestaan van onze vereniging vieren. Alle leden zijn meer dan welkom, met of zonder boot!

We hebben daarom zaterdagmiddag de zeiltjalk Schuttevaer gereserveerd. Ligplaats voor het station in Enkhuizen. Er wordt dus niet gevaren, wel gefeest! De ontvangst, met een drankje en een hapje, is vanaf 18.00 uur. Er is dan volop mogelijkheid voor gezellige gesprekken met de medeclubleden. 

Om 19.00 uur worden we uitgenodigd aan een uitgebreid Italiaans buffet. Dit eindigt rond 21.00 uur. Er is daarna de mogelijkheid om aan de bar nog wat nabesprekingen te houden. 

Alle clubleden zijn van harte uitgenodigd om met één scheepsmaat deel te nemen. De eigen bijdrage is € 10,- per persoon. Er kunnen maximaal 75 personen op de Schuttevaer. Meld je dus zo spoedig mogelijk aan, want vol is vol. Stuur een antwoordmailtje om je aan te melden en vergeet niet je naam en scheepsnaam te vermelden. Geef ook even aan of je alleen komt of met twee personen. Je kunt ook met meer bemanningsleden eten, maar de kosten voor de extra gasten zijn dan € 32,50 per persoon.

Wacht even met geld overmaken tot je een bevestigingsmailtje van ons hebt ontvangen, in dat mailtje staat ook het bankrekeningnummer.

Tevens organiseren we met Pinksteren onze jaarlijkse bijeenkomst in de Buyshaven in Enkhuizen. Het programma is als volgt:
Zaterdag aankomst van de deelnemende schepen in de Buyshaven. Zaterdagavond lustrumfeest op de zeiltjalk Schuttevaer. Zie www.schuttevaer.info

Zondag 1e pinksterdag palaver in de tent 'de kombuys' met koffie en koek. Gevolgd door een gezamenlijke zeiltocht, afhankelijk van de (weers) omstandigheden al dan niet in wedstrijdvorm. 's Avonds prijsuitreiking en een gezamenlijke BBQ met de VKSJ bij 'de kombuys'. Ieder zorgt voor eigen vlees/vis of wat je ook maar op de barbecue wilt leggen. Elk schip maakt 1 bijgerecht voor algemeen gebruikt. Maak niet meer dan je eigen bemanning op kan, anders blijft er heel veel over. Ook voor drankjes dien je zelf te zorgen. De BKPJ zorgt voor de BBQ's en de houtskool.

Maandagmorgen afscheid met koffie. De schepen varen uit naar hun thuishaven. Deelname is gratis alleen het liggeld moet iedereen zelf bij de havenmeester afrekenen. 

Aanmelden is noodzakelijk in verband met reserveren van de ligplaatsen.

Wij zien jullie graag tijdens het pinksterweekend!
Het bestuur